Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων των ΓτΚ «Ελαία»

Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) υποδέχθηκαν σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη και συνομίλησε τόσο με το προσωπικό του Κέντρου όσο και με τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελαία”. Χαίρομαι που το Κέντρο αυτό είναι ένα πρότυπο Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας.» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι«είναι απολύτως απαραίτητο να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα».

MITSOTAKIS

Το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.  Έχει δυναμικότητα 100 ατόμων. Από τον Οκτώβριο του 2016, το Κέντρο «Ελαία» έχει φιλοξενήσει 121 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια. Σήμερα, φιλοξενούνται στο Κέντρο συνολικά 69 παιδιά από 11 έως 17 ετών.

Το κτήριο του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» είναι 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει λειτουργικούς χώρους και κοιτώνες, που πληρούν κορυφαία πρότυπα υγιεινής. Παράλληλα, στο Κέντρο απασχολούνται 39 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, δικηγόροι, φροντιστές, διερμηνείς, προσωπικό καθαριότητας, οδηγοί, διοικητικοί υπάλληλοι, μάγειρες).