Επεισόδια κατά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό

Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό. Ο υπουργός επιχείρησε να μπει μέσα ώστε να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες οι οποίοι ωστόσο αρχικά δεν τον άφηναν να περάσει στις εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται κατάληψη.

Ο κ.Μουζάλας ήθελε να κόψει το λουκέτο και δεν τον άφησαν ενώ κατήγγειλε πως δεν άφησαν γιατρό να μεταφέρουν άρρωστο άνθρωπο. Μάλιστα είχαν βάλει μικρά παιδιά και είχαν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα.

Οι αντεγκλήσεις κράτησαν αρκετή ώρα, ενώ στα πλάνα της τηλεόρασης, ένας αστυνομικός φάνηκε να απωθεί ένα προσφυγόπουλο.

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου επιτέθηκε φραστικά κατά του υπουργείου, κάνοντας λόγο για στημένο σόου. “Ο Μουζάλας ήθελε να βάλει τα ΜΑΤ μέσα, η τρομοκρατία δε θα περάσει”, είπε.

Σύμφωνα με καταγγελίες του ΚΕΕΡΦΑ, μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα, όπως πάνες και βρεφικό γάλα, το φαγητό είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια, ενώ οι πρόσφυγες στερούνται πρόσβασης και στα νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν μεταφραστές.

Η οργάνωση παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό και να αναζητήσει νέους χώρους φιλοξενίας.