Συνολικά 83 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 19 βρέφη και 18 ανήλικα παιδιά, κάτω των 14 ετών, επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ρυμουλκήθηκε νωρίς το πρωί, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο Λατσί της Πάφου.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό της πόλης Χρυσοχούς για να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Μετά την εξακρίβωση στοιχείων, οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Όπως είπε ο δήμαρχος πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως, δύο παιδάκια και μια έγκυος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες από την Συρία που μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό πόλης Χρυσοχούς και συγκεκριμένα ένα μέλος από κάθε οικογένεια, ανακρινόμενοι ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές πως ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης από την Μερσίνη της Τουρκίας και πως ο καπετάνιος του σκάφους, ανοικτά στο πέλαγος, τους εγκατέλειψε με άλλο σκάφος.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην Αστυνομία, η κάθε οικογένεια κατέβαλε στον διακινητή το χρηματικό ποσό των 3.000 μέχρι και 10.000 δολαρίων για την μεταφορά τους στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.