Εκατοντάδες μετανάστες από την Ονδούρα έπεσαν στον ποταμό Σουτσιάτε στο Τουκούν Ουμάν, στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό για να μπορέσουν να περάσουν στο Μεξικό και να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τις ΗΠΑ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Προκειμένου να παρακάμψουν την περιοχή που έχει αποκλείσει η μεξικανική συνοριακή αστυνομία στη γέφυρα που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών, το πλήθος, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, μπήκαν στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Ορισμένοι επιβιβάστηκαν σε αυτοσχέδιες σχεδίες που κατασκεύασαν με σαμπρέλες, άλλοι ξεκίνησαν να κολυμπούν κι άλλοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα και να καταφέρουν να βγουν στην απέναντι όχθη.

«Προχωράω, έως εκεί που ο Θεός θελήσει. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου» δήλωσε η Εντίτ Ματεό, 32 ετών, η οποία ταξιδεύει με τους δυο της γιους ηλικίας 4 και 14 ετών.

«Αυτά τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για εμάς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταφέρουμε» σχολίασε στο AFP ο Νταβίντ Γκονσάλες, ένας μετανάστης από την Ονδούρα.