Ο Μπεν Στίλερ ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θέλησης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Στίλερ τιμήθηκε από τον διεθνή οργανισμό μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι στη Γουατεμάλα, όπου συναντήθηκε με πρόσφυγες που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας βίαιων ταραχών.

Τα τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω της ανεξέλεγκτης βίας οργανωμένων εγκληματικών ομάδων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben stiller refugees

«Εδώ στη Γουατεμάλα συναντήθηκα με οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά που βίωσαν φόβο και βία πέρα από κάθε φαντασία. Είναι ευάλωτοι και υπέφεραν πάρα πολύ» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. «Χρειάζονται βοήθεια» πρόσθεσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben stiller refugees

«Δεν υπήρξε ποτέ πιο επιτακτικός λόγος ή μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τους πρόσφυγες» τόνισε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben stiller refugees

Ο Στίλερ συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από το 2016 και έχει ταξιδέψει για να συναντηθεί με πρόσφυγες στη Γερμανία και την Ιορδανία στηρίζοντας την εκστρατεία του οργανισμού #withrefugees campaign.

Σε μήνυμά του στο Twitter ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του: «Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι τα διαπιστευτήρια μου ως Πρέσβης Καλής Θέλησης ή ποιοι το ενέκριναν, αλλά κατά κάποιο τρόπο τα κατάφερα και είναι τιμή μου να υποστηρίζω τα εκατομμύρια ανθρώπων που φεύγουν από τη βία και τις διώξεις σε όλο τον κόσμο».

Πρόσθεσε μάλιστα το hashtag “#DoIHaveDiplomaticImmunity (έχω διπλωματική ασυλία;)

Αποτέλεσμα εικόνας για ben stiller refugees

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι τόνισε: «Ο Μπεν θα είναι ένας σπουδαίος Πρέσβης Καλής Θέλησης. Έχω παρακολουθήσει προσωπικά την αφοσίωσή του στους πρόσφυγες του κόσμου και την εξαιρετική ικανότητά του να μιλά για το περίπλοκο ζήτημα της μετακίνησης με τρόπο σαφή, παθιασμένο και πειστικό».

Ο ρόλος των Πρεσβευτών Καλής Θέλησης είναι να ευαισθητοποιούν, να παράσχουν στήριξη και να δίνουν φωνή σε εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben stiller refugees