Η κάμερα του BBC και ο δημοσιογράφος Τζόναθ Φίσερ συνάντησε μετανάστες στον Εβρο, συνομίλησε μαζί τους και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Ήρθαμε στα σύνορα με το λεωφορείο. «Οι τουρκικές Αρχές μας έφεραν εδώ και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και περάσαμε» λέει χαρακτηριστικά ένας μετανάστης.

«Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της, ενισχύοντάς τα, προκειμένου να εμποδίσει τη μαζική είσοδο των ανθρώπων, κάτι που οδήγησε σε επεισόδια βίας στα συνοριακά περάσματα», αναφέρει το BBC, ενώ προσθέτει στο ρεπορτάζ πως χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί απελπισμένοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας πως ανοίγει τα σύνορα.

Ο δημοσιογράφος του BBC συνάντησε μία ομάδα Αφγανών που όπως υποστηρίζει κατάφερε να κόψει το αγκαθωτό σύρμα να περάσει στο ελληνικό έδαφος. «Ήρθαμε στα σύνορα με το λεωφορείο. Οι τουρκικές Αρχές μάς έφεραν εδώ και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και περάσαμε». Σύμφωνα με τη μαρτυρία μίας δεύτερης ομάδας μεταναστών από το Κόνακρι της Γουϊνέας, που επίσης είχε περάσει τα σύνορα, τα μέλη της ανέφεραν στο BBC «δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα, θέλουμε να πάμε στη Γερμανία. Θέλουμε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας, γι’ αυτό περάσαμε τα σύνορα».
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του BBC συνομίλησε με μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, η συζήτηση όμως διακόπηκε καθώς εμφανίστηκε ένα βαν της ελληνικής αστυνομίας και προσήγαγε των μετανάστες.