Πρόσφυγας μετέφερε τον 23χρονο γιο της μέσα στη βαλίτσα της

Μέσα στη βαλίτσα της προσπάθησε να μεταφέρει 41χρονη πρόσφυγας από τη Συρία τον 23χρονο γιο της.

Η σύρια πρόσφυγας που διέθετε τρίπτυχο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία και μπορούσε να φύγει από τη Μυτιλήνη, επιβιβάσθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης στο πλοίο «Αριάδνη» προκειμένου να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Εσπευσε όμως να τη βοηθήσει ο 24χρονος γιος της ο οποίος δεν διέθετε το σχετικό έγγραφο και κουβαλούσε τη βαλίτσα της. Αυτήν τη βαλίτσα έλεγξαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και μέσα της βρήκαν τον άλλο της γιο, έναν 23χρονο, ο οποίος με αυτόν τον πολύ περίεργο τρόπο προσπαθούσε να αναχωρήσει για την Αθήνα. Και οι τρεις συνελήφθησαν.

Καθημερινά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος γίνονται μάρτυρες απίθανων μέσων που μετέρχονται μετανάστες και πρόσφυγες ώστε να καταφέρουν να φύγουν από τη Λέσβο.

Το περασμένο Σάββατο, μετανάστης προσπαθούσε να ανεβεί στο πλοίο από τον κάβο με τον οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι. Καθημερινό είναι και το φαινόμενο της προσπάθειας διαφυγής με φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα μέσα στα οποία κρύβονται λίγο πριν αυτά επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής.