Στο Βόλο μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτα παιδιά από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι 22 ανήλικοι που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη μεταφέρθηκαν επιτυχώς και πλέον βρίσκονται ασφαλείς σε Κέντρα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους για Μακρόχρονη Διαμονή.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 8/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στο Βόλο, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 10/8/2016 και επιπλέον 6 στις 11/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Ανώγεια της Κρήτης.
Εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετείχαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Εργασίας δια της Αναπληρώτριας Υπουργού, Θεανώς Φωτίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση”, ο Ερυθρός Σταυρός και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο υπουργός τόνισε: “Η μεταφορά των ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας αποτελεί προτεραιότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τέλος, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί, επίσης, η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων για μακρόχρονη διαμονή των ανηλίκων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.