Ομαδικός βιασμός 16χρονου στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια

Τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για τον ομαδικό βιασμό 16χρονου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

Οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν την Κυριακή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Πρόκειται για τέσσερις ανήλικους υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία σε βάρος του ομοεθνή τους, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο παθών εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν το θύμα είπε τα όσα βίωσε σε εθελοντή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.